5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor/fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl grovhackad sötmandel
kanel (knappt 1 msk)
kardemumma (0,5 - 0,75 tsk)
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
ca 3 msk acacia-honung
Ta fram en stor plåt med lite djup. Blanda ihop alla ingredienser utan kanel, kardemumma, rapsolja, honung och vatten. Pudra sedan över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen och droppa över vattnet. Arbeta samman müslin. Rosta i ugnen på 175º i ca 20 minuter. Tillsätt gärna torkade (osvavlade) aprikoser klippta i småbitar eller lite russin. Förvaras i glasburk med tättslutande lock.
5 dl dinkelflingor/fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl grovhackad sötmandel
kanel (knappt 1 msk)
kardemumma (0,5 - 0,75 tsk)
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
ca 3 msk acacia-honung
Ta fram en stor plåt med lite djup. Blanda ihop alla ingredienser utan kanel, kardemumma, rapsolja, honung och vatten. Pudra sedan över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen och droppa över vattnet. Arbeta samman müslin. Rosta i ugnen på 175º i ca 20 minuter. Tillsätt gärna torkade (osvavlade) aprikoser klippta i småbitar eller lite russin. Förvaras i glasburk med tättslutande lock.
Lät gott... o nyttigt! =)
SvaraRadera