onsdag 5 augusti 2009

Müsli

Idag har jag bakat Suss' supermüsli, det var riktigt längesen.. Mmm, va gott det är!

5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor/fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl grovhackad sötmandel
kanel (knappt 1 msk)
kardemumma (0,5 - 0,75 tsk)
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
ca 3 msk acacia-honung
Ta fram en stor plåt med lite djup. Blanda ihop alla ingredienser utan kanel, kardemumma, rapsolja, honung och vatten. Pudra sedan över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen och droppa över vattnet. Arbeta samman müslin. Rosta i ugnen på 175º i ca 20 minuter. Tillsätt gärna torkade (osvavlade) aprikoser klippta i småbitar eller lite russin. Förvaras i glasburk med tättslutande lock.

1 kommentar:

Lämna gärna ett avtryck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...