lördag 7 september 2013

Oslo-anorakken

Eftersom bloggen legat nere länge, har jag samlat på mig lite stickat och virkat som inte är ombloggat än. Vi får se hur länge det håller i sig, men just nu känner jag för att göra lite bloggning igen... Så här kommer min favorittröja som jag stickade åt Luna:Mönstret heter Oslo-anorakken och kommer från norska Pickles. Mönstret finns både på norska och engelska, vilket underlättar... Förstår man inte på norska kan det vara lättare på engelska och vice versa. Jag stickade i storlek 6-12 månader, med stickor 5 och i garnet Drops Nepal.


När tröjan var färdig ville jag ha någon slags dekoration på. Så jag broderade LUNA med maskstygn på ryggen.
Det här var ett superkul och lätt (okej jag fastnade rejält på ett ställe, men det redde ut sig). Det gick väldigt fort att göra tröjan... Inte alls omöjligt att jag gör en till i nästa storlek, fast i lite svalare garn då, för den blir nog lagom till våren kanske...
Pickles har en underbar samling av fina mönster. De gör så att de har en storlek gratis till varje plagg. Ibland har man tur (som jag nu) och ska sticka just den storleken. Och har man inte det så kan man iaf få en glimt av svårighetsgraden innan man köper mönstret. Kommer lätt bli att testa fler Picklesmönster. Det svåra är ju bara att välja vilka!

1 kommentar:

  1. Gör du miniconverse som bilhängare??, kan man köpa om så fall?

    mvh Marie

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...