fredag 16 oktober 2009

Då kör vi igång!

Idag har vi kommit igång med vårt ekologiska-kläder-projekt... Vi var runt i butiker i stan för att undersöka hur stort utbud, efterfrågan av ekologiska kläder det fanns samt hur stor vilja det fanns att ta in mer.
Det är verkligen inte stort utbud som finns! Man blir nästan lite rädd. Om man verkligen vill handla ekologiska kläder så får man först leta i hyllorna, för det fanns endast två butiker som skyltade med att de hade ekologiska kläder. Dessutom om man lyckas hitta det så är det begränsat antal sorter och storlekar. Mest basplagg. För det tredje fanns det inga certifieringar för resten av produktionskedjan, mer än att det var ekologisk bomull i tyget.
Nu ska vi bevisa att det faktiskt finns en efterfrågan på schyssta kläder!! Vi gick genom stan och peset på väg tillbaka till högskolan, och har redan lyckats samla in ca 60 underskrifter... När vi sätter igång på allvar kommer det bara regna in (hoppas jag!)... haha

Detta är vad vi vill få alla jönköpingsbor att skriva under:


Jag är beredd att betala lite mer för mina kläder under förutsättning att arbetarna får bättre levnadsvillkor och drägliga arbetsförhållanden samt för att skapa ett hållbart samhälle och förbättra den globala miljön.

Jag vill därför se ett större utbud av ekologiska och rättvisemärkta kläder i butikerna i Jönköping.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...